Обадете се на (+359)89-994-07-17 или ни пишете на office@businessplan.bg

Малък и стартиращ бизнес.

От какво имат нужда малките и стартиращите бизнеси

Създаването на успешна бизнес стратегия е най-важното за всеки предприемач и изисква от вас да помислите много добре върху потенциалните клиенти и конкурентите ви. Ще ви e необходима обективна оценка на собствените ви силни и слаби страни, както и възможностите и заплахите във вашия пазар или индустрия. Всички открития по време на бизнес планирането ще доведат до бизнес стратегията, която най-добре пасва на вашата пазарна обстановка, надгражда вашите бизнес способности и поставя основите на вашия успех. Най-важното е вашият бизнес план да показва маркетинговата ви стратегия, като ясно заявява как планирате да достигате до клиентите си и как ще ги убеждавате да си купят това, което продавате.

Преди да предприемете своята бизнес идея е много важно да имате точна оценка на необходимите ресурси. Липсата на адекватни ресурси в самото начало е една от основните причини, поради които повечето малки бизнеси се провалят. Стратегическият бизнес план ще ви покаже в подробности вашите изисквания за време, пари и хора и ще разберете точните си нужди от оборудване, изисквания за местоположение, персонал, лицензи, разрешителни и т.н. Взети заедно, тези елементи определят колко точно средства ще са ви необходими от началото и колко време трябва да финансирате бизнеса си, докато започне да генерира печалба. Не на последно място, създаването на необходимата информация за изготвяне на документи за банков кредит или за кандидатстване с европейски проект ,е най-точна и най-сигурна, когато е в резултат на стратегическото бизнес планиране.

Научете повече

  • Стратегически бизнес план. Услугата включва анализ на пазара и създаване на стойностно предложение, маркетингова стратегия и бюджет, оперативно планиране, човешки ресурси, дизайн на оперативен план, финансов модел и прогнозни отчети за парични потоци за вашата бизнес идея
  • Стратегическо управление. Услугата включва система за стратегическо управление “балансирана  карта”, дългосрочни и средносрочни цели в областите финанси, маркетинг, клиенти и операции, планове за действие за изпълнение на стратегическите бизнес цели. 
  • Финансиране. Характеристики на услугата – включва различни дейности в зависимост от предпочитаните и възможни начини за финансиране като европейски програми и проекти, търговски банки и частни инвеститори. 
  • Стратегически бизнес план – свържете се с нас за повече информация относно цената на услугата. 
  • Управление за стартиращи фирми – цени от 490 лв. на месец. Условия на плащане – месечен абонамент за период от 1-3 години.
  • Осигуряване на финансиране – цени от 1,5% от полученото финансиране в зависимост от източника. Условия на плащане – авансово и след получаване на финансирането.

Въпроси и отговори

Всеки бизнес трябва да има план, дори и най-малкият. Микро фирмите с един или двама човека често съхраняват плана си в главите на собствениците. Дори вие да сте единствения човек във фирмата ви, можете да получите много ползи от бизнес планирането. Процесът на планиране е много ценен и самото създаване на бизнес план е полезна техника за всеки предприемач.
Можете ли да работите без прогнози за продажбите и разходите? Само най-малките бизнеси съхраняват тези прогнози в главите на техните собственици, но дори и тогава е много по-лесно да използвате инструменти, които могат да ви представят всички числа, и чрез които можете да правите всички изчисления автоматично. Точно за това ще ви помогне нашият бизнес план.
Добрият анализ на пазара може да ви помогне да видите възможности, които не са така ясни на пръв поглед. Ние ще ви помогнем да разберете защо хората купуват от вас, какви техни нужди задоволявате и колко потенциални клиенти съществуват на тези пазари.
Ако имате намерението да се обърнете към банки или други институции за кредит, имайте предвид, че те ще изискат от вас информация за личното ви имущество, обезпечения и финансовото състояние на бизнеса ви. Някои банки ще искат да видят подробни месечни разчети за паричните потоци. Нито една банка не може да отпусне кредит въз основа само на бизнес плана, това би било незаконно, но всяка банка иска да види много добър план!
Трябва да се заемете много внимателно с вашия бизнес план, ако търсите инвеститори. Професионалните инвеститори ще искат планът ви да показва доказателства, а не само обещания. Ще искат да видят данни за пазара, за конкурентните предимства, за работата на мениджмънта до сега. Ще искат също да им покажете стабилни и всеобхватни финансови прогнози. Може и да сте чували за хора, които инвестират във фирми без бизнес план, но това са изключения и не е установеният метод!

Какво казват нашите клиенти

Нашите клиенти разбират ползата от бизнес планирането

Бизнесплан.бг ООД

Повече информация как можем да ви помогнем

17Dec

Бизнес съвети за фермери – Производителност

0 Comments
Как да подобрите своята работа? Нашият съвет към вас е да си задавате непрекъснато въпроси свързани с производителността и да... Read More →
19Nov

Интегрирано бизнес развитие

0 Comments
Интегрирано бизнес развитие За тези, които искат да планират интегрирано своето бизнес развитие и да предвидят повишаването на своята производителност... Read More →

Научете повече

Разрешете вашия проблем

Ние ще ви направим безплатен анализ, за да разберете как можете да подобрите своята работа.
Свържете се с нас!

Back to Top